keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Ihana kaunis Perth

Elämä junnaa tämän viikon aikalailla samaa, yksitoikkoista töitä-kotiin-pakkaa-tee kouluhommia-nuku-sama homma alusta rataa eikä siinä riitä kauheasti muille kerrottavaa. Onneksi puhelimen uumenissa on pari kivaa fiilistelykuvaa Perthin talvesta, kun tuota Melbournea tuli jo hehkutettua. Koska sateesta ja kylmästä huolimatta täällä on aika kivaa. Oli eräskin lauantai kun soittelin äidille Suomeen, ja mökillä Kuusamossa oli keskellä kesää vähemmän asteita kuin meillä.

Meidän piti yhtenä aamuna päästä aamuysiksi keskustaan, ja jatkaa siitä sitten autolla eteenpäin. Perthin lukuisat tietyöt juuri tuossa jokirannassa takaa sen, ettei autoilu ole aamuruuhkassa mitään herkkua, ja päätettiin viimeinkin testata tuota South Perthin lauttaa. Auto parkkiin etelärannalle ja lautalla yli, alle kymmenen minsaa ja keskustassa! Ei ruuhkia, ei jonoja, kauniit maisemat ja bonuksena usein delfiinejä lautan perässä. Suosittelen.

Perth CBD

South Perth
Tykkään hurjasti siitä, miten keskustassa on rohkeasti yhdistelty vanhaa ja uutta, tässä mainio esimerkki:Ja aussien nerokkain keksintö, täysin asiaan liittymättä: Drive-In viinakauppa.


Aja autolla katoksen alle, kerro myyjälle tilaus, ota viinakset vastaan ja anna rahat. Paljon hauskempaa kuin Mäkkärin autokaistalla asiointi! Ainoa ongelma on, ettei oikein itse voi tutkia pulloja ja valikoida pitkään ja hartaasti, pitää tosiaan tilata sellaisella Mäkkäri-henkisellä nopeudella.. kaksi bigmaccia ja case kaljaa!

Uhhh. Vielä kaksi tiukkaa duunipäivää, ja sitten pakkaushenkinen viikonloppu, minkä katkaisee ihanasti suomalaisten Christmas in July (in August)-juhlat. Ei tänäkään vuonna ehditty juhliä tätä kylmän sään joulua heinäkuussa, mutta kelpaa tuo elokuun alkukin. Secret Santa-lahja on jo ostettuna, enää pitää hommata nyyttärisapuskat!

1 kommentti:

  1. Ei hitsi, tuo drive-in viinakauppa oli kyllä ihan uus juttu! Jenkeissä tykkäsin käydä drive-in pankkiautomaatilla :-)

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!