maanantai 1. lokakuuta 2012

Royal Show

Perthissa on viimeiset 180 ja jotain vuotta jarjestetty maatalousnayttely aina kevaisin, nimeltaan Royal Show ja eilen suunnattiin sitten  sinne parin suomityton kanssa. Kaunis kevatpaiva (+28 ja pilveton taivas) ja elaimia ja paikallisia herkkuja, kuulosti mahtavalta konseptilta. No, oli siella kylla ihan kivaa, mutta ei kylla niin uskomattoman upeaa mita paikalliset duunikaverit hehkutti, tai mies fiilisteli lapsuusmuistojaan...

Tervetuloa Margaret Riverin alueelle!

Claremont Showgrounds on rakennettu siis ihan vaan tata tarkoitusta varten aikanaan, ja nykyaankin keskella muuten kallista ja ylaluokkaista asuinaluetta seisoo iso kentta ja naita pysyvia messuhalleja, suurimman osan ajasta tyhjillaan. Perthin keskustassa oleva messuhalli vie kaikki bisnes-asiakkaat ja Claremontissa jarjestetaan mita jotain pikkujuttuja satunnaisesti. Ja sitten Royal Show. Kotiin oli etukateen tullut messulehti jossa lueteltiin paivan ohjelmaa koko messuviikolle ja esiteltiin erikoisuuksia ja viimeiset viisi aukeamaa oli omistettu show bageille. Messukasseja taynna karkkia ja kraasaa lahinna, ja hinnat pilvissa. J oli laittanut tilauksen sisalle, etta "tuo joku kiva".

Bongaa kuvasta lammas

Kierreltiin aamupaiva elainhalleissa ja bongailtiin todella kummallisen nakoisia kanoja, odotettiin hetki josko koirien agilityluokat tai nayttelyt olisi alkaneet (nope) ja kierrettiin enemman ehka lapsille suunnatut meet the animals-hallit lapi, missa possut, kilit ja yksi aasi ja joku kyhmyharka seisoi pallisteltavina... Koirakuume nosti kylla akuutisti taas paataan siella koirahallin kaytavilla kierrellessa.. mulle ei saisi nayttaa keskenkasvusia koiria, joilla on valtavat tassut ja honkkelo ruumis.. :O

Ihan luonnottoman kokonen jattikana.. best in show, tottakai.

Puudeli, polyhuisku vai kana?

Taa on se osa, mita ma en koiranayttelyista oikein tajua.. kuolalaput kaulassa ja silleen.
Yhden hallin edessa mainostettiin bulgarialaisia akrobaatteja, ja paatettiin menna hetkeksi viileaan sisatilaan istumaan ja nauttimaan tempuista. VIRHE. En oo ikina elaessani pelannyt esiintyjien puolesta noin paljoa! Mielikuvaksi jai, etta tyypit oli rohmunneet esiintymisasut vuoden -80 euroviisuedustajilta, jaaneet sirkuksesta elakkeelle kymmenisen vuotta sitten ja yrittivat nyt kaapia pennosia kasaan mitenvain. Tai se mies-esiintyja oli ainakin joskus ollut sirkuksessa, avustaja-nainen joka koikkelehti korkkarit jalassa ja spandex-hameessa lavalla eestaas ei kylla taatusti ollut paassyt edes sirkuskoulun alkeiskurssilta lapi! Oli ihan kamalaa katsoa tuskanhiki otsalla ja kieli keskella suuta, epatoivon ilme kasvoilla tasapainoilevaa akrobaattia, kun avustaja karjuu tikkaiden alapaasta ohjeita venajaksi ja santailee sinnetanne.. Oltiin kaikki varsin helpottuneita, kun show vihdoin paattyi. Kuvatodisteita ei valitettavasti ole, meidan pikkupokkari on rikki, 90% viimeisten kahden viikon kuvista on epatarkkoja, asetuksista huolimatta tai riippumatta.

Pienen ruokatankkauksen (lammashodari, oijjoi..) jalkeen jaksoi taas kierrella hetken. Show bag-bisnes oli ihan valtavaa, ja pari messuhallia muistutti enemman vapputoreja kuin mitaan muuta. Osa laukuista oli suunnattu kylla aikuisillekin, lehtia, kuntojuttuja jne. Halleja ei oltu jaettu mitenkaan kategorian tai aihealueen mukaan, vaan vierekkaisissa kojuissa esiteltiin kokkiveitsia, meikkeja ja lasten kraasaa, ja tungoksessa vasyi aika nopeaan. Loysin silti J:lle "jotain kivaa" Whittakerin suklaapuodista.. parin kilon kassin.


Parissa hallissa oli upeita tuotteita esilla alueittain... suklaata, viineja, hilloja ja tuoreita hedelmia jne, mutta mikaan ei ollut myynnissa, eika missaan ollut mitaan infoa myyntikojuista! Jai hunajat ja muut siis ostamatta :/



Viimeisena bongasin oman showbagini.. Macaroons. 



Puoli paivaa reipasta vaeltelua auringossa ja hyvaa suomiseuraa ja sopivasti messuhassakkaa. Tulin kotiin, ja eka kommentti oli "miksi sa nyt jo tulit?". Olisi kuulemma pitanyt olla pidempaan, ja missattiin ilotulitukset.. hmmm. Lisaksi me hypattiin huvipuisto-tivoliosuuden yli ihan suosiolla. Perthissa kun ei ole varsinaista huvipuistoa, niin taa kerran vuodessa saapuva kiertava tivoli on parasta, mita paikalliset saa kotimaisemissaan. Sori, ei kelpaa Linnanmaen ja Six Flagsin jalkeen!

Ensi vuonna taytyy kylla suunnitella vahan paremmin, nyt nahtiin vilaus ponien esteluokasta ja toinen vilaus just ennen kotiinlahtoa paimenkoirien paimennus-kisasta.. plus kaikki ne muut jutut, joita ei edes huomattu!

2 kommenttia:

  1. Sä oot muaki kaameempi kalkkis ku et ees ilotulitukseen jääny ;) Aattele, olisit saanu kattoo ku muiden rahat palaa!

    Mut siis toi massiivi-broileri munii taatusti massiivimunia ja jos ne massiivimunat on vielä luomua, miten mä kestän enää noita meidän XL-kokoisia eggsejä?! Ku toi tipu töräyttelee hanurista pesään XXXXXL-aarteita!

    Ja noi pölyhuiskut, jotka näyttää linnun ja brontosauruksen sekoitukselta ois just sopivat mulle! Laittasin sille niitti-kaulapannan ja lähtisin paikallisen agility-kerhon treeneihin! Sanoisin, et tää mun fifi on elävä fossiili ajalta 300 eKr!

    VastaaPoista
  2. Harmitti, ettei sen jättitipun häkissä ollut yhtään näytteitä, et millasia monstermunia se pyöräyttelee syötäväksi!

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!