keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Perth Top Ten

Ihanan kevataamun kunniaksi paatin listailla suosikkijuttujani uudesta kotikaupungistani, satunnaisessa jarjestyksessa...

1) No worries-asenne. Se kukoistaa taalla enemman kuin missaan muussa Aussilan suurkaupungissa. Valilla arsyttaa kun kaikki tapahtuu niin hemmetin hitaasti ja kellaan ei oo kiire, ei edes ulos ruuhkabussista, mutta sitten muistan hengittaa syvaan ja miettia uusiksi. Entas sitten, jos myohastynkin jatkoyhteydestani ja sita kautta toista sen 10 min? Keta se haittaa? Duunissa kukaan ei sano asiasta mitaan eika se maailma pariin myohastymiseen kaadu... Tallaiselle krooniselle ajoissaolijalle taa on kova laksy opittavaksi!

2) Ranta. Biitseja riitaa joka lahtoon, rauhallisempia ja enemman chillailu-tyyppisia kuten etelassa oleva Cottesloe ja sitten niita isompia aaltoja ja enemman surffimenoa, kuten esim. Trigg ja Scarborough Beach. Mun oma suosikkini on Cottesloe, mutta usein kaydaan City Beachilla sen hyvan sijainnin  takia. Ja kompromissina sille, etta J tykkaisi isommista aalloista ja mulle noi pohjoisemmat rannat on vaan liikaa, siella on usein niin isot aallot etta en vaan osaa nauttia.











3)Kings Park. Ihana yhdistelma keskustapuistoa ja kasvitieteellista puutarhaa, hyvia pyorareitteja ja kauniita maisemia. Auringonlaskut taalla on upeita. <3 br="br">









4) Steak Sandwich. WA:n (tai koko aussilan) yksi parhaimmista keksinnoista. Pihvi, sampyla ja taytteet, ja ennenkaikkea mausteinen (tomaatti)kastike antamaan makua ja kostuttamaan sampyla. Parhaasta Steak Sandwichista kisataan vuosittain ja voittajat julkaistaan lehdessa. Listan ehdottomana ykkosena on Brisbane Hotelin versio, kakkostilaa jakaa Geraldtonin rantakadulla, muistaakseni Provence-nimisessa paikassa maistamani SS (jossa ei yllattaen ollutkaan sita tomaattikastiketta vaan joku valkosipulimajoneesi-tyyppinen ratkaisu), Saracen Estatesin SS ja tietty J:n itsetekema SS kotonatehdylla tomato relishilla, jota sen isa valmistaa semisalaisella reseptilla. Mut ehka paastetaan reseptioppiin ennen joulua :) Ainut ongelma tassa SS-vertailussa on punajuuri. Naa pohkot laittaisi punajuurta vaikka mihin ruokaan, ja ma en vaan tajua! Hyhhypphhhyi. Valilla joutuu siis skippaamaan muuten lupaavan steak sandwich-kokeilun punajuuren takia, jos tilaus ilman sita ei onnistu..



5) Fremantle. Ihanan hippi ja helposti haltuunotettava kaupunki lahijunareitilla, ja melkeen enemman osa Perthia kuin oma, erillinen kaupunkinsa. Pienia, suloisia kahviloita, kasityomyymaloita ja hyvia ravintoloita. Kaunista rantaa ja rento fiilis. Me mennaan Freoon usein lauantaisin treffaamaan kavereita, joista suurin osa asuu etelapuolella jokea ja Freo on siten kateva kohtauspaikka. Samalla voi kavella turistipainotteisten markkinoiden lapi, silla ruokapuolella on usein hyvia tarjouksia ja erikoisia herkkuja. Ja ma oon ihan koukussa yhden pienen saippuakojun kasintehtyyn eko-kookossaippuaan...

6) Pilveton taivas. Jos vetta ei tuu kaatamalla tai ala kohta tulemaan kaatamalla, on taivas lahtokohtaisesti kirkkaan sininen ja pilveton. Aina. Viime kesana taisi olla lahes 100 sateetonta paivaa putkeen, eli sata pilvetonta paivaa putkeen. Keskipaivan kuumuudessa ei ehka se ihanin asia, mutta aikaiset aamupyorailyt kirkkaan taivaan alla on luksusta. Edelleen ihastelen Swan-jokea ja siella aamulla uivia mustia joutsenia, pelikaaneja, muita vesilintuja ja satunnaisia delfiineja ja oon vaan niin onnellinen tasta mahdollisuudesta. En vaihtaisi tata aikaisiin aamuihin ja polkemiseen Manskun varrella!

7) Leedervillen ravintolat. Ei tahan vaan voinut valita YHTA suosikkia Leedervillesta.. Koko Newcastle Streetin ja Oxford Streetin keskittyma on taynna kaikkia ihanuuksia.. Snag'n Sons pikkunalkaan, Duendos ja sen tapas-lista, Little Ceasarsin gourmetpizzat ja San Churrosin suklaapuoti... Plus kaikki ne mestat, joissa ei ehdita ikina kaymaan kun ma haluan aina vaan Little Ceasarsiin! 

8) Pikkuputiikit. Vaikka valilla arsyttaa keskustan pienuus ja tyhjyys ja persoonattomuus, se katoaa nopeasti kun lahtee lahialueiden ostoskaduille. Esim. Subiaco, Mt. Lawley ja Leederville on taynna pikkuputiikkeja ja yksittaisia liikkeita. Kalliita joo, mutta niinhan kaikki taalla on. Ne paikat pitaa vaan tietaa, silla esim. Mt.Lawleyhyn harva eksyy muuten vaan-seikkailemaan vaikka Beaufort Streetilla onkin tosi hyvia ruokapaikkoja ja vilkkaita baareja.

9) Swan Valley. 30 minuutin ajomatkan paassa on tarjolla kaunista maisemaa, ilmaista viininmaistelua ja edullisia cellar door-hintoja seka kaikkia muita pikkuherkkuja. Pikkuhiprakassahan sita aina parhaat viiniostokset tehdaan..? Ja ennenkaikkea ihania portviineja ja vakevia viineja, joista suurinta osaa ei saa ostettua kuin viinitiloilta suoraan tai netista. Bonuksena hyvia rafloja viinitiloilla, joten viineja paasee testaamaan myos ruoan kanssa.

Pienta olutmaistelua

Houghtonin sampler plate...

Elmar'sin sampler plate



10) Swan River. Kaunis, levea ja yllattavan puhdas joki, joka halkaisee kaupungin kahtia pohjois-etelasuunnassa. Delfiinit ui aamuisella ja iltahamarassa joessa mielellaan, viikonloppuisin siella kurvaa merkatuilla alueilla hurjapaat vesiskoottereilla. Joen vartta menee hyvia ulkoilureitteja ja vastarannalta on hyvat nakymat keskustaan. Palmuja, vihreaa nurtsia ja pieni piknik. Taydellista.



7 kommenttia:

  1. Ah, teillä on siellä niin ihanaa ja kaunista! Oon niin kade! <3 Kiitos, rakastan tämmöisiä enemmän kuvapostauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) täytyy tosiaan ryhdistäytyä näiden kuvapostausten kanssa ku moni niistä tykkää.

      Poista
  2. Voi elämän kevät ja kukkiva nuoruus, mitä kuvia!!! Mä niin tahon tonne, mä tahon tahon tahon!!!!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos palkkaan sut meille kokiksi ja kuntovalmentajaksi? ;)

      Poista
    2. Vastaan: TAHDON!!! Mä teen teille vhh-herkkuja kaapit täyteen, rääkkään sulle timmin kropan ja ite lojun vapaa-ajan hietikolla. Mieletön idea! Auts! :D

      Poista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!