tiistai 18. syyskuuta 2012

Kevatta rinnassa

Kolme kuukautta jatkunut suomalainen syyskuu, aka. Perthin talvi tuntuu vihdoin jaaneen taakse. Hurrayyyyyyy! Jaa etta mistako sen tietaa? No heinanuha on taalla taas! Luulin selviavani ekasta kunnollisesta aussilan kevaastani ilman allergiaoireita ja niiskuttelun alkavan vasta ekan altistumisen jalkeen, mutta mita viela. Nena vuotaa ja tiputtelee pahemmin kuin kylpparin suihkun hana, ja silmia kutittaa. Onneksi allergialaakkeita saa hyvin kasikauppalaakkeina, ei-onneksi ne on ihan torkyhintasia jopa netin kautta tilattuna, eika resepti auttais hinnan suhteen yhtaan. Blaaahhh.

Toinen kevaan merkki on vahentynyt vaatetus aamuisilla pyorareissuilla. Talla viikolla on tarjennut polkea lyhythihaisessa ja ilman hanskoja, jee! Vapauttava tunne koko talven kestaneen toppapukeutumisen jalkeen... Mun UnderArmorin lampohousuissa ei montaa kayttokertaa taitaiskaan olla enaa jaljella, joten ihan kiva vetaa kevyet ja lyhyet trikoot jalkaan ja jattaa Haltin goretex-takki naulakkoon. Pyorailijoiden maara pyorateilla on myos lisaantynyt ihan viikon sisalla jarjetonta vauhtia, saa taas alkaa varomaan vahan enemman niita MUA hitaampia. Talvella siella ei polkeneet kun taydet hard core-kisapyorailijat ja mina ja sain aina olla se tientukko.

Kepeat talvikukkaseni orvokit alkaa osoittamaan pienia nuutumisen merkkeja kuumimpina kevatpaivina, aurinko paistaa koko paivan meidan takapihan seinalle, mutta en osaa edes surra niiden kohta koittavaa kuolemaa. Oon vaan ylpea, etta ne on selvinny hengissa yli kuukauden mun hoidossa! Ensi viikolla taytyy kayda hakemassa vahan lisaa rehujakin, uudet paprikat ja tomaatit istutettavaksi. Salaatit ja yrtit on saatu omasta pihasta elokuun alkupuolelta lahtien taas ja talvisen sellerinkasvatuskokeilun taidan julistaa epaonnistuneeksi ens  viikolla. Olutta on kulunut pihahommissa, ei kyllakaan omaan suuhun. Kasvimaan ovat nimittain vallanneet pienet, arsyttavat toukat/monkijat eli slatersit ja ne syoda rouskuttaa kaiken vihrean omiin napoihinsa. Saatiin J:n isalta vinkki kaivaa maahan lasi ja sinne olutta pohjalle,makea ja hiivainen tuoksu houkuttelee ne lasiin ja jaavat sinne nalkkiin. Ekojen paivien jalkeen niita oli loukussa kymmenia. Onneksi mun 30-v bileista ja pari laatikkoa bissea yli, silla nyt pihalla on viisi tallasta olutsurmaa ja ehkapa meidan rehut saa kohta kasvaa rauhassa!

Lammityslaitetta ei ole tarvinnut kayttaa viikkoihin ja kohta sen uskaltaakin pakata kesasailytykseen ja kaivaa tilalle uskollisen ystavani HooPeen eli ilmastointilaitteen. UGGit ja villapaidat pitaa pakata pois ja kaivaa esille shortsit ja ne muutamat viidet uudet bikinit..

Koko Perth tuntuu heranneen eloon, tapahtumia riittaa ja olisi vaikka mita kivaa tekemista. Sunnuntaina kavin kokeilemassa ihan uudessa seurassa Windsor Hotelin Sunday sessionin, eli kaytannossa terassijuopottelua siisteissa vaatteissa. Oli kivaa!

4 kommenttia:

 1. Aivan IHANA saada seurata sun blogin kautta kevään alkua (muista postata usein puutarha-asioista!), ku täällä mantereella aletaan lähestyä ensilunta! Voi että, ois ihana päästä käymään jossain lämpimässä, aurinkoisessa maassa...!

  Toi olutloukku kuulostaa hyvältä idealta!! Onks ne etanat ja toukat ihan huppelissa siellä vai hetikö ne heittää henkensä? Lähtekää niiden kans mato-ongelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lupaan pyhästi päivittää keväästä kuvien kera. Kuukauden päästä jakaranda-puut alkaa kukkimaan violetteina ja peittää koko kadun ihanaan varjoon tossa meiden lähellä, lupaan kuvata! :) tsemiä syksyn pimeyteen, mä en pystyis.. Ainoa millä selvisin vikasts suomitalvesta, oli tietoisuus että vuoden päästä oon lämpimässä. Enpä sillon tiennyt, että järjestely olis pysyvä! Ens talveksi varaan kyllä minäki lyhyen aurinkoloman Balille, ei tätä sadetta ja pimeää jaksa muuten!
   Ne ötökät taitaa vaan hukkua, se olut on enemmän hajuhoukuttimena. Tänään tyhjensin valehtelrmatta sata slateria roskiin, yäkkk. Ei niistä kalanruoaksi oo, pieniä ja menef vielä semmoselle käppyrälle suojaan. Ällöjä.

   Poista
  2. Pitäs varmaan olla lukematta näitä ihania sää-juttuja... :D Mä kävin 2010 Balilla, ei ollu erikoinen paikka!

   Tykkään siis kovasti syksystäkin, oikeen rakastan mut tää ois paljon kivempaa,jos ois ollut lämmin kesä... Syksy jatkunu vähä niinku juhannuksesta asti :/

   Poista
 2. Bali on ainoa paikka minne pääsee edullisesti Perthistä. Sisäiset lennot itärannikollekin on paljon kalliimpia..

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!