keskiviikko 15. elokuuta 2012

Xmas in July (in August)

Koska suomiyhteisolle kelpaa mika vaan tekosyy yhteenkokoontumiseen ja juhlimiseen, ja jouluruoka maistuu kylmassa ja talvella paremmin kuin kesakuumalla, niin aussilassa suosiota kasvattava Christmas in July-konsepti oli kuin meille luotu. Ajanpuutteen takia sita juhlittiin tana vuonna elokuussa. Eraaseen suomi-aussikotiin kokoontui siis yli kolmekymmenta Perthin suomalaista ja poyta oli lastattu jouluherkuilla! Itsetehtyja (niin, kaupasta ei tosiaan saa edes luumuhilloa..) joulutorttuja, lanttu-, porkkana-, ja perunalaatikoita, kinkkua, maksalaatikkoa, rosollia, pipareita, karjalanpiirakoita.. ja tietty glogia!

J osallistui juhlintaan kiitettavasti ja maistoi rohkeasti kaikkea. Lanttulaatikko taisi olla se suurin suosikki, ja saatanpa rohkaistua sen tekemista kokeilemaan jouluksi. Ehka. Taytyy treenailla laatikon tekoa jonkun kaivosleskiviikon  aikana ja heittaa epaonnistuneet versiot suoraan roskiin ja olla ihan hiljaa vaan asiasta. Siinhan se samassa hulluuden puuskassa menisi niiden joulutorttujen ja piparitalojen kanssa, jotka oon jo paattanyt tehda. J:n aiti tilasi jo teemaan sopivilla vareilla oman talonsa, jos siis sellaisen hanelle tekisin.. ;) Pyyntoni saada valloittaa anoppilan keittio ja kiertoilmauuni tahan leipomishassutukseen suhtauduttiin riemunkiljahduksin (J:n aiti) ja silmienpyorittelylla (J:n isa).

Aussi/britti/irkku-miehet pitivat toisilleen seuraa (ja varmaan naureskelivat samalla hulluille suomalaisille naisilleen) ja antoivat meidan palattaa suomeksi. Muutaman uuden sanonnankin J oli poiminut sanavarastoon, viime paivat on kuultu "totta, totta"-toistelua tauotta. Oli ihanaa jutella rauhassa vanhojen tuttavuuksien kanssa ja tutustua uusiin. Terapeuttista kayda lapi muiden samassa ulkosuomalaisuus-kriisissa olevien kanssa tata tunnemyllakaa. Lapset temmelsivat torkeassa sokerihumalassa isolla pihalla ja iloitsivat secret santa-lahjonnasta. Aikuisten paketeista paljastui aika salmiakki-suklaa-painotteisia herkkuja. Ja yksi onneton irkkumias sai aikuisten vaipat ja tutin. Siina olis Halloween-kostyymi valmiina!

Kuvasatoa olisi saanut vaikka milla mitalla, pihalla oli jopa ihana joulukuusi.. vaan mina mestaribloggaaja jatin tietty kameran muistikortin kotiin. Niinpa ainoat kuvatodisteet on kotona otetut ihastelukuvat kakusta. Paatin siis kokeilla ihan uusia tekniikoita ja sokerimassalla askartelua ja vapaapaivan ratoksi testata mm. kinuskin keittotaitojani...

kakkukokeilun tulos. Kinuski-vadelmataytteella tehty taytekakku ja paalla hyvin eriskummallisia harjoittelukappaleita

Finns in Perth!
Ja ihmeiden aika ei ole ohi. Mina olin kannikuskina seurueelle, semi-vapaaehtoisesti.

4 kommenttia:

  1. Mäki tahon syödä jouluruokaa heinäkuussa, ku joulukuussa se on jo aika tylsää! Lisäks kesällä kaikki on halvempaa, ku ei oo sesonki! :P

    VastaaPoista
  2. :D siita siis vaan lanseeraamaan samaa konseptia Suomeen! Sitten voikin jatkaa jo suoraan pikkujoulukauteen...

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa hauskalta! Aiotteko kuitenkin uusintajuhlia joulukuussa? Siellähän on paljon ulkosuomalaisia!

    VastaaPoista
  4. Katotaan, mita joulukuussa kay. Itsenaisyyspaivaa on ainakin perinteisesti juhlittu, viime vuonna nautittiin City Beachilla auringonpaisteesta itsenaisyyden kunniaksi :)
    Joo, taalla on paljon nuoria suomalaisia tullut varsinkin kaivoshommien perassa. Ja laukkatalleilla taitaa olla parikymmenta tyttoa vuoden-parin tyokeikalla viela lisaksi!

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!