tiistai 28. elokuuta 2012

3-0

Viikonloppuna oli sitten meikäläisen vuoro ottaa pää puskasta pois, kohdata tosiasiat ja jättää hyvästi twenty-something-kerholle ja juhlistaa pyöreää tasalukua. Alunperin meinasin, etten järjestä yhtään mitään bileitä, joten muutos  emännöinti-moodiin ja cocktail-bileisiin oli valtava. Yhtäkkiä vaan päätin että prkle, juhlitaan sitten kunnolla! Kaapissa oli Pekingistä aikanaan ostettu silkkinen kotelomekko ja siitä se idea sitten lähti.. Ensin armottomalle laihikselle ja -10 kg että mekko menee päälle. ..;)Ja menihan se mekko paalle. Ja naytti hyvalta! Hyvalta naytti myos perjantaina kotiin tuotu kukkalaite, jonka mies oli salaa tilannut, paasattuaan viikkotolkulla, etta  kukkia han ei sit ainakaan osta..


Palkkasin baarimikon juhliin tekemään cocktaileja ja suunnittelin drinkkimenun ja sain sitten suuruudenhullun idean opetella kakun koristelua ja sokerimassan työstämistä.. Harjoituskakku olivielä hieman kömpelö, mutta versio nro 2 näytti ja maistui hyvältä! 

Kinuski-vadelmatayte ja sokerimassasta askarrellut kukkakoristeet.

Pariisin reissulla rakastuin macarooneihin, niihin värikkäisiin valkuaisvaahdosta leivottuihin pikkuleipiin ja lisäsin niiden tekemisen kunnianhimoiseen to do-listaani. Ensimmäinen yritys meni reisille yrittäessäni leipoa päivystysvuorossa. Puhelin soi just kun pikkuleivät oli päässeet uuniin.. Kakkossatsi oli muuten vaan epämääräinen, mutta kolmas yritys tuotti toivotun tuloksen. Pienä, sieviä ja maukkaita!
 
Suolaisia tarjottavia tuli väännettyä myös.. mm. savupororullia peurasta, toast skagenia Ikean katkaravuista ja lohitahnaa hieman improvisoiden. Ja hyvin näytti maistuvan vieraille! Porukkaa oli paikalla reilut kolmekymmentä, ja kun takapihalle oli pystytettynä 3x6 m katos niin hyvin mahduttiin! Skumppaa ja drinkkejä riitti ja hauskaa oli! Ihmiset oli panostaneet pukeutumiseen ja oli kivaa kerrankin vähän fiineillä. :) suomineidot lauloivat onnittelut suomeksi, ja muut ihaili eksotiikkaa vierestä.

Suomalainen dippikastike teki kauppansa (muutkin kuin suomalaiset nuoli kulhoja ja sormia..) ja peuraporo oli menestys!

Takapihan tunnelmaa

Kylmalaukku, tai pikemminkin arkku taynna herkkuja..

Oon edelleen ihan tippa linssissä siitä, miten ihania ystäviä mulla on taalla ja miten oon tutustunut niin mielettomiin ihmisiin näin lyhyessä ajassa. Osa on eri ikäisiä ja eri elämäntilanteissa eikä me oltais ehkä ikinä tavattu kotimaan oloissa, mutta tää on ihan täydellistä näin ja rikastuttaa elämää entistään! Suomineitojen ulkomaankieliset puolisot piti taas omaa tukiryhmäänsä pystyssä. Herrat tuntuu opettavan toinen toisilleen rumia sanoja ja tuhmia sanontoja kuin pahaiset alakoulun pikkupirut. Olen syvästi pahoillani, kaikki te ihanaiset Perthin suomiladyt, jotka olette joutuneet kuuntelemaan esim. "ämmä hiljaa"-tyyppisia lausahduksia viime paivina. 

Lahjoja sateli oikealta ja vasemmalta, ihan jarjetonta. J:n lahjan avulla saan ruksittua bucket listiltani yhden ison jutun pois, seikkailu koittaa n. kuukauden paasta, iih. Suomineidot taas olivat hommanneet opaskirjan J:lle muun lahjonnan ohessa, saimme siis luettavaksi "How to Marry a Finnish Girl"-kirjan. J:lla riitti huumorintaju, eika se hirttaytynyt valittomasti housunlahkeeseensa.. Sunnuntaina aloin lukemaan kirjaa, ja hulvattoman hauska ja oivaltavahan se on!

Lisaa ihania kukkia

J:n hankkimat suomihenkiset ilmapallot koristi katoksen nurkkia

Olipahan bileet! Kiitos!

6 kommenttia:

 1. Vau, aika bileet ja taitava emäntä! Onnea pyöreistä vuosista! Nyt vaan odottelemaan seikkailua ja blogin tällä puolella kertomusta siitä, mitä mahtaa olla kyseessä? :)

  VastaaPoista
 2. Oli ihanat bileet, kiitos vielä emännälle! Ei enää haittaa, että jäi omat kolmekymppiset juhlittua kun tossahan ne tuli kekkeröityä samassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, oli ihan mahtavat juhlat ja vieraat ja kaikki! Ei haitannut edes rapulapaivan siivousurakka, kun oli ollut niin hauska ilta.

   Poista
 3. Ihastuttavan näköset bileet!! Paljon onnea pyöreistä vuosista!

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!