lauantai 4. elokuuta 2012

Kansallistunnetta

Olympiahuuman keskella ihmiset kisaa duunissa, kenen maa johtaa mitalitaulukkoa. Saan saannollisesti vastata kysymykseen, milla sijalla Suomi sijaitsee ja missa lajissa suomalaiset on hyvia... ooo, ei missaan? Haviamisessa kesaolympialaisessa? Parhaansa yrittamisessa keskivertotuloksella kauden kovimmassa kisassa? Britit ja aussit vaantaa katta keskenaan ja katsoo soutukisoja lumoutuneena ja hommat seisoo tyomaalla.

Channel 9 nayttaa Olympiakisoja paivat pitkat, mutta niin rasittavan aussi-voittoisesti. YLE:n ohjelmilla pilatun mieleni on vaikea ymmartaa, etta parhaat pelit ja suoritukset eivat automaattisesti nay, vaan jos kisoissa on samaan aikaan tarjolla yhtaan mikaan aussie-urheilija, niin sen suoritusta naytetaan taatusti, mutta ne parhaat, lajista riippumatta, ei sitten naykaan. Niinpa tassa on viime paivina seurattu mm. trampoliinihyppyja, soutua, lisaa soutua, melonta-slalomia, synkronoituja uimahyppyja ja mitas viela.. onneksi myos seka naisten etta miesten koripalloa ja kenttaratsastuksen maastokoetta. Ehdin siis hihkua liian aikaisin, etta jee, naen varmasti myos kouluratsastusta ja niita harvinaisia suomalaisia onnistujia, mutta en tietenkaan. Eihan siella kisannut yhtaan ausseja. Taytyy viritella finaalia varten joku nettilahetys paalle! Onneksi taalla ei sentaan ole mainoskatkoja yhta tiheaan kun jenkkilassa, Sydneyn kisoja USA:ssa katsoessa meinasi palaa kapy niihin viiden minuutin valein oleviin mainoksiin.

Olen siis tuijotellut Lontoon kisoja aika kelta-vihreiden lasien lapi, ja toisaalta on ollut kivaa kannustaa "omia" myos koriksessa. Jos suunnitelmat pitavat paikkansa ja kaikki menee kaksoiskansalaisuuden suhteen niinkuin haluan, niin seuraavissa kesaolympialaisissa nuo kelta-vihreat on vahan enemmankin mun omia ja voin sitten ihan nauttia kansallistunteesta ja voitonriemusta kesaolympialaisissakin. Jottei tulisi kateellinen fiilis kenellekaan, niin dunkkuun ne aussitkin ottavat.. turpaan on tullut mm. koripallossa, vesipallossa ja soudussa. Ja tietty niissa trampoliinihypyissa. Mutta oli silti kiva jannittaa eilen naisten Australia-Venjaja korismatsin viime sekunneilla, etta voittaahan omat ja kiroilla urpoiluja ja todella kehnoa levypallotaistoa loppusekunneilla. Ihan kuin suomalaiset, yritetaan oikein tosissaan havita!

Kansallistunnetta sain aimo annoksen myos ihan tyotehtavissa yksi paiva, kun tsekkailin aamun listasta tulevien potilaiden nimia. Ihan umpisuomalainen nimi! Wohoo! Varttia myohemmin paivayksikko soitti, etta taa teidan aamun eka potilas on vahan haastava, kun silla on aika huono kielitaito ja vahva aksentti. Hopohopo, se oli ihana vanha suomiherra, jolla oli vahva finglish kaytossa. Me turistiin sitten suomeksi, ja muut ihmetteli vieressa. Paivayksikon aussihoitaja kummasteli, miten  ma amerikkalaisena osaan tollasta kielta.. no jaa-a. Olisi pitanyt vaatia tulkin palkkaa ko.paivasta, ne kun laskuttaa jonkun $300/h kuulemma..

6 kommenttia:

  1. Hihii, ei muuta kuin tulkkauslisät käyttöön! :)

    Ei YLE:äkään katsoessa ihan kaikki mene putkeen. Yleensä ollaan ei-suomalaisten ohjaajien armoilla (ilmeisesti ei yleisurheilussa kuitenkaan, mutta siellä nyt kaikkein viimeiseksi on menestystäkään tulossa) ja esimerkiksi kun suomalaiset purjehti omassa matchissaan tanskalaiset peitoten, meille näytettiin hollantilaisten tuuletuksia omasta voitostaan ja siirryttiin sitten kolmanteen matchiin suomalaiset täysin ohittaen. Niin, ja siinä purjehduksessa saattaa olla menestystä tulossa! Ei nyt ehkä mitalia sentään, olisi pröystäilyä semmone. ;)

    VastaaPoista
  2. Kurja toi purjehdushomma, sen kerran kun olis ollut menestysta tarjolla!

    VastaaPoista
  3. Heh, ihana suomiherra! Taisi olla yllättynyt, kun sai hoitoa suomeksi. Terkkuja paljon sinne kesä-Hesasta! Meillä h-hetki Meksikoon lähestyy.
    Haleja, Kaisa

    VastaaPoista
  4. Joo, ei tainnut herra ihan heti tajuta, etta vastapuoli puhui sujuvaa suomea :) Hurjasti terkkuja kaikille ja tsemppia Meksikon valloitukseen! <3

    VastaaPoista
  5. Miten niin ei missään pärjää? Kaksi mitallia purjehduksesta ja seipäänheitosta ronssi

    VastaaPoista
  6. No joo, tilanne sentaan koheni himppasen tekstin julkaisemisen jalkeen, mutta en ma silti kahta purjehdusmitalia ja yhta keihaanheittelya parjaamiseksi sano. Siella on joukkue taynna kisaturisteja ja alkuerassa pohjimmaisen tuloksen rapeltajia, muutamaa nuorta, oman tasonsa ylittanytta onnistujaa lukuunottamatta.

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!