tiistai 21. joulukuuta 2010

Se on hei laitonta!

Alkaa pikkuhiljaa palaa proppu Rouva Johtajattareen. Samanlaista sekopaata kontrollifriikkia en ole nahnyt missaan esimiesasemassa aiemmin. Paineensietokyky on olematon, ja ikava kylla nainen tuntuu olevan jatkuvan paineen alla, viikosta toiseen. Tama purkautuu tyontekijoita kohtaan epaasiallisena huutona ja keuhkoamisena, josta olen itsekin saanut osani. Erona nepalilaisiin pikkutyttoihin on se, etta suomalainen taulapaa seisoo korvat lurpassa, kuuntelee huudot (ja miettii samalla ihan jotain muuta) ja kehtaa pyytaa uudelleen haluamaansa asiaa. Ehka jopa saa sen. ;)

Laiton-termi on myos kovassa kaytossa ja sita Rouva Johtajatar viljeleekin ahkerasti seinille kiinnitetyissa tiedotuslapuissaan (tyopaikkakiusaaminen on laitonta! Aijjaaa...) ja puheessaan. Laittomia asioita ovat mm. ihanat tyokenkani, Crocsit. Niista kun voi neula pudota lapi. Viis siita, etta tyokavereistani suurin osa kayttaa ballerina-tyyppisia monoja. Mutta niissa on umpikarki, tuo taikasana. Mun kengat on reikineen niin epahygieeniset. Jaa, mites se niiden kenkien putsaaminen... Paikalliset ruikkii kengilleen hajustetta kun likaantuvat. Laitonta on kirjoittaa post-it lapulle potilasasioita, jotka vaikka myohemmin siirtaisi johonkin parempaan talteen. Laitonta on kirjoittaa valmiiksi jaettuihin laakepusseihin, missa huoneessa ko. asukas majailee, kun huoneiden ovissa ei ole nimia, pelkat numerot.

Laillista ja toivottavaa sen sijaan on havittaa laakejate oikeaoppisesti. Rouva Johtajatar naytti oikean tavan tanaan. Tahan mennessa olen tunkenut laakkeita apteekin palautuspostilaatikkoon jonkun ylimaaraisen laakepussin sisalla tai satunnaisesti heittanyt sekajatteeseen. Mutta ei... Ylimaaraiset pillerit heitetaan viemariin ja lasketaan vetta paalle. Niiden roskiin heittaminen on ehdottoman kiellettya ja laitonta, koska hui kauheeta, joku voi ottaa sen pillerin sielta ja syoda sen! Selitystani laakejatepullosta, jota ainakin jokaisella mun aiemmalla tyopaikalla on harrastettu, katsottiin pitkaan ja hartaasti. Jaa etta pulloon? Apteekkiin takaisin? Apteekin palautuspostilaatikkoon, no ei tietenkaan! Miksi? Miettikaapa sita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!