tiistai 10. tammikuuta 2017

Vauva-arkea perthiläisittäin

Vauva-arki on ensimmäisten karujen viikkojen jälkeen ollut todella mukavaa! Varsinkin keväällä ja alkukesästä, kun sää on vihdoin täydellinen niin mikäs tässä on nauttiessa elämästä. Sopiva helle, lempeä tuuli ja pilvetön taivas. Kyllä kelpaa vaunulenkkeillä yhdessä koiran kanssa ja erikseen. Etenkin, kun lähialueella on paljon hyviä kahviloita ja suuri osa niistä koiraystävällisiä, niin saa sopivan herkkutauon vauvan nukkuessa...Suomesta paluun jälkeen voin olla vähän toista mieltä hellepäivistä ja sään täydellisyydestä, muutos pakkaslukemista sinne neljänkympin hujakoille voi olla hieman karu!

Raparperipiirakkaa, banaanikakkua ja cappucinoa lähikahvilassa
Mies on ollut sopivasti koulussa, töissä ja vapaalla. Olemme siis saaneet nauttia leppoisista päivistä yhdessä ja erikseen. Ollaan käyty viinitiloilla Swan Valleyssa lounaalla ihan vaan vapaapäivän kunniaksi, kävelty joen varressa, hiljalleen remppailtu kotia lopulliseen kuosiin, suunniteltu vuodenvaihteen Euroopan reissua ja nautiskeltu elämästä vauvan kanssa. Käymme myös viikottain vauvauinnissa ja kaikki nauttivat.

Lucky Shagissa lounaalla ja hyvin ansaitulla, ensimmäisellä siiderillä vuoteen.
Mothers Groupin tyttöjen kanssa tapaamme edelleen viikottain, vaikka virallinen osuus on loppu. Treffaamme samaan aikaan joka viikko joko jonkun luona, tai käymme puistopiknikillä, rannalla jne.. Muutamassa Mums & Bubs-leffanäytöksessä on käyty myös. Viimeksi treffasimme kahvin merkeissä läheisellä golfklubilla. Näistä viidestä hyvin erilaisesta naisesta on tullut korvaamaton tuki ja turva arkeen.


Olen myös löytänyt mainiota suomalaista mammaseuraa. Läpi talven treffailimme ja kävimme vaunulenkeillä joko rannalla, tai kaatosateen sattuessa jossain paikallisessa ostoskeskuksessa. Useimmiten olimme sisällä, sillä viime talvi oli varsin märkä. Karrinyap Shopping Mall osoittautui parhaimmaksi lenkkeilypaikaksi ja siellä me sitten kävelimme eestaas, lähinnä ikkunashoppailimme ja nautimme kahvihetkistä. Juttelimme suomeksi uudesta elämäntilanteesta, kaksikielisyydestä ja kulttuurieroista, ja kyllä tässäkin asiassa vertaistuki on parasta tukea. Ulkosuomalaista ymmärtää parhaiten toinen ulkosuomalainen.


Ei vaan voi valittaa, kaikki on juuri nyt todella hyvin ja perusarki on varsin mukavaa. Ehkä se on tämä aussien rento elämänasenne ja tyyli, mikä saa vauva-arjenkin tuntumaan tosi kivalta. Toki unta voisi aina välillä saada lisää, mutta missään vaiheessa väsymys ei ole ollut niin paha, ettäkö se estäisi tekemästä asioista ja nauttimasta elämästä. Pari yötä on mennyt ihan harakoille, mutta kahvin (ja kakun) voimin siitäkin on selvitty. Ihan hullua ajatella, että vauvavuosi on kohta jo puolessa välissä ja kohta täytyy käydä työpaikallakin kääntymässä, miettiä lastenhoitokuvioita jne.. ääääk!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!