lauantai 8. maaliskuuta 2014

Lake Tekapolta Queenstowniin

Reissupäivä nro kaksi valkeni kauniina ja aurinkoisena ja kahdentoista tunnen yöunet olivat hoitaneet matkaväsymyksen pois. Syötiin aamupalaa auton vieressä ja totuttauduttiin retkielämään. Pakattiin Jucy ajokuntoon, eli korjattiin sänky pois ja siirrettiin tavarat pois etupenkeiltä. Edellispäivän ratsastusreissun oppaan vinkistä suuntasimme ylös Mt. Johnin huipulle Astro Cafe-nimiseen paikkaan aamupalalle nro kaksi, kuin kunnon pienet hobitit. Kahvila oli kiva ja maisemat mielettömät, mutta tuuli oli niin kova, että huipulla ei voinut seistä suorassa. Oli vinkeä kokemus nojailla roimasti takakenoon ja pysyä pystyssä. Jouduttiin myös taluttamaan yksi keski-ikäinen brittinainen alas kahvilalta, kun tuuli oli niin puuskainen, ettei naisparka olisi päässyt yksin alas. Tuulee niin, että lähtee tukka päästä ja housut jalasta!Lake Tekapolta jatkettiin ensin vanhalle kivikirkolle kylän keskustaan, yksi alueen suosituimmista vihkipaikoista enkä yhtään ihmettele miksi!


Church of the Good Shepard
 Matka jatkui kohti Lake Pukakia. Meillä oli myös varaus Twizelissä LOTR-kierrokselle ihastelemaan Pelennor Fieldsin kuvauspaikkoja, mutta omistajan perhetragedian vuoksi reissu peruuntui. Lake Pukakin etelärannalta on pilvettömänä päivänä kauniit näkymät Mt Cookille ja se mielessä pysähdyttiin lounaalle erään lohimyymälän pihaan. Horisontissa näkyivät kaikki muut kartalle piirretyt vuoret, mutta kauimpana ja korkeimpana oleva Mt. Cook oli tietysti pilvien peitossa.


Vähennä pilvet, lisää yksi kpl vuoria. Siellä jossain on Mount Cook.
 Ihasteltiin maisemia ja pysähdeltiin kaikissa pienissä herkkumyymälöissä ja Gibston Valleyn viinitilalla, missä mä maistelin kolmen valkoviinin setin ja kuski joi vettä. Ajeltiin rauhassa maisemista nauttien ja saavuttiin Queenstowniin n. viiden aikaan, vaikkei ajomatkaa ollut kuin 275 km. 

Queenstownissa oli selkeästi kalliimmat majoitusvaihtoehdot kuin muualla, mutta halusimme kuitenkin yöpyä kävelymatkan päässä keskustasta. Maksoimme yhdestä yöstä Lakeview Holiday Parkissa $25 per naama. Siistit tilat, nurmikkoa leirintäalueena ja aika paljon porukkaa, lähinnä perheitä ja keski-ikäisiä pariskuntia itse leirintäalueella, hostellin puolella sitten nuorempaa porukkaa ilmeisesti. Kävelymatkaa keskustaan oli maksimissaan kaksi minuuttia, joten suuntasimme laiturialueelle Pier 19-baariin tapaamaan J:n Contiki-reissun kavereita. Oli hauska ilta, näitä reissaamisen ihania uusia kohtaamisia ja vanhojen tuttavuuksien uudistamisia.


Pier 19, beef carpaccio, paikallista olutta ja Pinot Noiria, ommnooommm.
Illan viimeiset drinkit Bardeauxissa jollain keskustan sivukujista olivat ehdottomasti parhaat, pieni tunnelmallinen paikka (ja Queenstownin vanhin!) ja ihana takkatuli. Väsymys iski ennen puoltayötä ja raahustettiin takaisin autolle, joka oltiin onneksi fiksuina laitettu nukkumiskuntoon etukäteen.

2 kommenttia:

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!