maanantai 17. maaliskuuta 2014

Juhlavalmisteluita

Niinhän siinä sitten kävi, että ne kihlajaiset paisuivat käsistä kuin pullataikina takan reunalla. No, juhlitaan sitten kunnolla kun kerran juhlitaan! Onneksi on iso piha ja ennenkaikkea tilava terassialue ja maaliskuussa vielä hyvät säät niin mahdutaan. Me ei muutenkaan olla pidetty mitään isompia bileitä aikoihin, joten vahinko tulee nyt korjattua korkoineen kaikkineen.

Viikonloppu on sujunut siis juhlavalmisteluissa. Kuukausia syystä jos toisesta lykkääntynyt ikkunoiden pesu on yhtäkkiä alkanut tuntumaan todella ajankohtaiselta, niinpä alakerran ikkunat ovat nyt puhtaat ja yläkerta odottaa vielä pesijäänsä... Terassi on siivottu hämähäkeistä ja muista paikallisista ihanuuksista, suihkulähde kuurattu (meidän tammikuussa saamat kultakalat on yhä elossa, jee!) ja pihan kasvustoa taas hieman karsittu. Kynttilävarastot on inventoitu ja täydennyksiä hommattu, samoin parit ylimääräiset valonlähteet pihan perälle. Meinasin viritellä meidän kirkkaat, valkoiset jouluvalot pihalla olevaan ruusukaareen ja tomaattienkasvatusristikkoon, joka on siis nyt tyhjillään, sillä yksi osa pihasta on varsin pimeä.

Kutsuimme eilen naapurit meille kylään, vihdoin. Asiasta on puhuttu elokuusta alkaen, että olisi kiva tutustua jne., mutta vasta nyt saimme aikaiseksi sen tehdä. Ja hitto, että oli kivaa! Meillä on ihan mahtava neljän talon pieni taloyhtiö ja tosi rentoa porukkaa. Sain hyvän tekosyyn testata paria uutta reseptiä ja käyttää naapureita koekaniineina. Hyvin kelpasi tarjoilut, joten samaa tiedossa parin viikon päästä isommassa skaalassa. Juuri tässä naputtelen tehtävälistaa ja aikatauluja. Onneksi pari kaveria on lupautunut auttamaan ja anoppikokelaalta irtosi iso kasa tarjoiluvateja lainaan. Kyllä tämä vielä tästä! Ja macaronsien leipominen oli ainakin tuhannesti helpompaa nyt kun on kunnon kiertoilmauuni ja keittiössä riittävästi laskutilaa sotkuille.

Meidän viinakaappi on ollut naurettavan täynnä mun 30-v bileistä lähtien, joten tämä aamu onkin kulunut erinäisiä booliohjeita googlaillen, lähinnä se mielessä että miten noista kaapissa jo olevista aineksista saisi koottua herkullisia boolireseptejä ilman, että budjetti riistäytyisi ihan täysin käsistä.

Juhlien jälkeen voidaankin sanoa hei hei kauniille pihalle hetkeksi aikaa, sillä a) meidän kolmen viikon kuluttua kotiutuva koiranpentu varmasti pistää osan maastosta uuteen uskoon ja b) tontin takaosan rajamuuri on sortumassa naapurin puolelle ja vaatii isohkon remontin pysyäkseen pystyssä ja pitääkseen meidän talon pystyssä ja ilman maali+laastipintojen lohkeamisia. Tätä nykyä seiniin ilmestyy uusia maalin lohkeamajälkiä useamman viikkovauhdilla. Onneksi miehelle soitettiin äsken sen vanhasta työpaikasta ja pyydeltiin töihin edes opiskelujen loma-ajalle. Ei olisi parempaan saumaan voinut tuo soitto sattua, ja mä olen tässä jamassa ihan valmis hetkelliseen kaivosleskeyteen palaamiseen!

6 kommenttia:

 1. No siellähän menee joka akselilla hyvin, ja menköön! :) Ilolla ja vesi kielellä odottelen tulevia juhlia, ja oon aika varma että myös se "huolestuttavan täysi" viinakaapin sisältö saadaan vajumaan yhteisyrityksellä ;) Pian juhlitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään epäile, etteikö viinakaappi tyhjentyisi näissä bileissä :)

   Poista
 2. Ooh, kuulostaa ihanalta, teille tulee varmasti mahtavat ja tunnelmalliset bileet! En ole muuten vielä onnitellut teidän kihlauksen johdosta joten onnea kovasti ja paljon rakkautta elämäänne:-)

  VastaaPoista
 3. Minna täällä hei, pari vuotta tulee kohta täyteen siitä kun palasin Suomeen. Sun blogi kuului siihen aikaan kun haaveilin Ausseihin lähdöstä, siihen aikaan kun siellä olin ja nyt aikaan kun taas haaveilen reissusta :) Kiitos että oot jaksanut kirjottaa blogia!

  Onnittelut kihlauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa että sulla on taas Aussie-reissu tiedossa! Onko Perth taas matkasuunnitelmissa? Jos on, niin tällä kertaa kyllä treffataan, meillä on kohta täällä yks suomalainen nelijalkainen karvalapsikin treffattavana...;)

   Ja kiitos onnitteluista.

   Poista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!