torstai 7. helmikuuta 2013

A Day to Remember

Tanaan on ollut merkittava paiva... postissa saapui mun pysyva (ehdollinen) oleskelulupa! Eilen odotti postilaatikossa rekisteroidyn kirjeen hakukortti, ja pohdiskelin pitkaan, olisko se mitenkaan mitaan muuta, kuin toivomani ja odottamani kirje maahanmuuttoviranomaisilta. Aamulla akkia postiin ennen toita, posti kiinni. Aukioloajat 8-17.30, ja minahan oon koko tuon ajan toissa! Lauantaina auki aamupaivalla, mina kiinni vapaaehtoishommissa.. Ja mies tietty duunikierroksellaan eika voi auttaa.  Kiroillen tata asiakaspalveluttomuuden kultamaata, missa kaikki viralliset ja puoliviralliset asiat on hoidettava ennen puoli kuutta illalla menin toihin, ja kinusin pomolta tunnin vapaa-aikaa keskipaivaksi.

Heti kun aamun listat oli saatu kayntiin ja potilaat saleihin, hilppaisin autolla kotinurkille postiin ja siellahan se ihana kirje maagisine "viisuminne on myonnetty"-lauseineen oli. Hypin tasajalkaa, ja jatkoin hihkumista ja hyppelya toissa.

Nyt on kasissa siis oleskelulupa vailla mitaan tyopaikkarajoitteita tai muita. Olen oikeutettu tayteen terveydenhuoltoon Medicaren kautta, saan edullisemman sairasvakuutuksen ja ylipaataan taydet ihmisoikeudet...Kahden vuoden paasta meidan pitaa J:n kanssa todistaa, etta olemme edelleen yhdessa, ja sen jalkeen virastoa ei kiinnosta meidan suhteemme enaa. Wohoo!

Reilu kaksi kuukautta siina meni, ja siina on joulun ja uudenvuoden pyhat ja kesahelteet lomineen valissa. Aikamoista pikakasittelya tassa hitaan toiminnan maassa. Kirjottelen joskus paremmalla ajalla prosessista lisaa, nyt en jaksa paneutua faktoihin ja paivamaariin.

7 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon! Tuntu varmaan aikas mukavalta. Ja olipa nopeaa toimintaa, veikkaan että haluavat pitää sut maassa! ;)

    VastaaPoista
  2. Jee hieno homma!! Ja todella nopeaa toimintaa immiltä :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaikille onnitteluista! Hymy ei ole hyytynyt vielakaan... Just laitoin Immille viestia ja kiitospalautteen nopeasta prosessista ja kiitokset mun case officerille. Ihan ennatysnopea kasittelyaika!

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!