maanantai 25. helmikuuta 2013

Suomea odotellessa

Suomiloma lahenee, kuukausi lahtoon! Wohooooooo! Kohta saa pakata! Ja ostaa viimeset tuliais-TimTamit! Etukateen niita ei voi ostaa, koska muuten joku soisi ne kaikki.. matkalaukussa ne sentaan on turvassa, kun laukku on ruumassa ;).

Mita odotan eniten lomalta?

1) No perhetta ja ystavia tietty! Ihanaa paasiaislomaa Kuusamon mokilla perheen ja parhaan ystavan kanssa, Wanhojen Hyvien Ystavien viikonloppulomaa Porvossa (paikalliseksotiikkaa helsinkilaisille...), tyttojen iltoja, kahvihetkia keskustassa, paivaristeilya Tallinnaan Hoon kanssa. Ukin 90-v synttareita ja sukulaisten tapaamisia. Iltakavelyita lahella asuvien kaverien kanssa, vanhojen pelikavereiden tapaamista.. Onneksi osa kavereista tekee vuorotyota, niin saa hyvaksikaytettya aamupaiviakin tarkeisiin hetkiin!

Nyt kutsuu mua Kuusamo...


2) Ruokaa. Suomiruokaa. Taytyykin kohta laittaa lista aidille, mita keittiosta olisi kiva loytya, kun lapsi palaa maailmalta maman ruokapatojen aareen.. ruisleipaa ja Snelmannin maksapasteijaa ja jotain ihanaa kermajuustoa. Leipajuustoa ja lakkoja. Poroa. Graavilohta. Kirjolohen matia. Mustikkapiirakkaa. Karjalanpiirakoita. Ukin vispipuuroa...

3) Lonkero. Siina on meikalaisen saunajuoma kolmelle viikolle.

4) edelliseen liittyen, se sauna. Kodin kiva sahkosauna, mokin ihana puusauna. Kaikki kay.

5) Lumella tassuttelu ja kavely iltapimeassa. Se ihana tunne, kun paasee kylmasta ulkoilmasta lampimaan sisailmaan, eika tarvii enaa palella!

6) Shoppailu. Koskaan en uskonut, etta odottaisin Helsinkiin paasya minaan suurena shoppailulomana, mutta nain on vaan paassyt kaymaan. Etenkin kenkia. Ihania kevatsaappaita, jotka olisi just passelit aussietalveen. Niissa olisi vahan korkoa, paljon laatua ja taatusti enemman tyylia kuin paikallisissa superkorkeissa, kehnolaatuisissa ja epakaytannollisissa saapikkaissa.

7) Jaatelo. Ainon karpalo-kinuski, Ben & Jerry'sin ihanat herkut joita ei taalla lansirannikolla ole saatavilla.. lakujaatelo.. oijjoijoi. Tata vauhtia tyhjennan meidan jaakaapin ja pakastimen, ja asun kolme viikkoa keittion poydan alla!

8) Eurooppalaiset viinit. Niin paljon kuin rakastankin viinitiloilla maistelua ja shoppailua suoraan cellar dooreilta ja olen etuoikeutettuna yhdessa suosikkiviinimaassani, edullisten ja herkullisten Shiraz-viinien lahietaisyydella, kaipaan Alkon valikoimia. Haluan Rieslingia! Haluan Alsacen viineja!  Haluan vahvaa, hyvaa Malbecia Argentiinasta pihvin kaveriksi! Haluan Valpolicellaa! 

9) Peitto. Kylla, luitte oikein. Suomalainen pussilakana, eika mikaan flat sheet ja paivapeitto, vaan kunnon peitto, jonka saa kaarittya jalkojen valiin ja ymparille ja jalat ei liiskaannu patjan alle pakattuun lakanaan.

10) Aamuista ruuhkabussia. Se ihana, joro hiljaisuus. Kukaan ei kailota, huuda, melua tai kayttaydy huonosti, istu jalat penkilla ja mekkaloi. Ihana, syva hiljaisuus, ikkunasta ulos tuijottavat ihmiset ja mykat kanssamatkustajat. Kukaan ei juttele, ketaan ei tarvitse tervehtia. Oikeasti, ma odotan tata niin paljon! En kesta takalaisten sikamaisen huonoja kaytostapoja julkisessa liikenteessa ja hidasta operointia. Haluan tehokkaan etuovesta sisaan, muualta ulos-toiminnan, joka sujuu. Ahhh, kolme viikkoa organisoitua tehokkuutta ja sanatonta viestintaa. Tosin aiheutan vieressaistujille varmaan sydareita kun en muista pysya hipihiljaa, ellen halua nousta ylos paikaltani seuraavaa pysakkia varten, tai huiiii.. tervehdin vahingossa. Mutta silti, hiljaisuus!

Hihhiiii. Kohta mennaan!

12 kommenttia:

 1. :DDDD ihana toi bussikuvaus :DD

  Maista sit sitä Pirkan Mustis-tikkua!!!!! :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joao, täytyy mahduttaa se Mustis-tikku herkkulistalle :) hyvä kun muistutit!

   Poista
 2. Listasi kohta 6 oli minulle ahaa-elämys ostettuani kahden viikon jälkeen irvistävät (tosin myös halvat) "talvi"kengät, sentään Chicagossa jossa lunta ja loskaa tulee. Seuraavat kenkäparit, monikossa, Suomesta jos millään pystyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeppp, Helsingin shoppailumahdollisuuksia arvostaa nyt ihan eri tavalla.. Kohti kenkäkauppoja heti ekana lomapäivänä..:)

   Poista
 3. Muuta itaan Ben and Jerrys joka paikassa ja laku jatskiakin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melbournessa on ihana käydä, mutta kyllä tää lännen rento elämänmeno muuten voittaa, kaikessa takapajuisuudessaankin, hih. Mutta haluaisin itään pian lomalle!

   Poista
 4. Ei saa mainita samassa kirjoituksessa ruisleipää ja eurooppalaisia viinejä!! Täällä on aivan kamalaa leipää, siis todella laadutonta, ja kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin on kokeiltu. Ja viinit, huoh, on niin ikävä niitä entisen kotimaan kympin maksavia basic-viinejä, jotka kaikki olivat tosi hyviä. Onneksi viikonloppuna pääsee Texasiin ja siellä Whole Foodsiin. Aion täyttää matkalaukun hyvällä leivällä, hyvällä näkkileivällä, luomutuotteilla ym. ihanuuksilla. Ihanaa, että pääset pian Suomeen! Sun täytyy muistaa kertoa ihan kauheasti sinne terkkuja, etenkin ukille. Halaus, Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se leipä niin ihmeellistä täälläkään aina ole, nyt löytyi yksi hyvä luomu, ruis-spelttileipäsekoitus leipomosta, vaikkakin ei ihan kotinurkilta niin pakko ostaa viikottain..
   Ukille annan ison halauksen myös teiltä kaikilta!

   Poista
 5. Jos sattuu jäämään joku tyhjiö aikatauluihin, ni ilmoittele ihmeessä ja tuu tsekkailee meiän ranchi!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielelläni tulisin, olis ihana nähdä piiiiiiiiitkästä aikaa! Koska sulla olis arkivapaita, ne toimis ehkä helpoiten?

   Poista
  2. Minkäs pätkän sä oot täällä maisemissa?!? Mulla on noita arkivapaita nimittäin aika paljon, kun pääosin oon juuri viikonloput duunissa... :)

   Poista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!