sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Ihana vanha Guildford

Tanaan vietettiin ihanaa, aurinkoista kevatpaivaa Guildfordin pikkukaupungissa/asuinalueella. Guilford on katevasti Swan-joen ylajuoksulla ja siten yksi ensimmaisia paikkoja, joihin Perthissa on asutusta ryhdytty pystyttamaan. Kylaa mainostetaan siis kovasti "historiallisena", ja siihenhan siis taalla riittaa se sadan vuoden ika. ;) Ei siina mitaan, kauniita vanhoja rakennuksia ja leppoisaa tunnelmaa. Kaveltiin paakadulla, nautittiin lounasta ja kierreltiin "antiikki"kauppoja. Ihme romu-ja roskakeraantymia, ja sitten piilossa aina jotain oikeasti kivaa. Ja kallista. Ei siis ostettu mitaan, mutta ideoita saatiin kylla. Taytyy palata tuonne paremmalla ajalla ja kierrella noita historiallisia rakennuksia..

Varsinainen syy siihen, miksi raahauduin pienesta paansarysta huolimatta (lauantai-illan cocktailbaarikierros, kiitos..) ylos ja ulos oli J:n serkku joka on talonrakennuspuuhissa Guildfordin lahella. Tontti on jo ostettuna ja rakennuspiirrustukset viimesia leimoja vaille valmiit. Me viihdytettiin siis itseamme mittaamalla ja maalaamalla spraymaalilla tuleva pohjapiirros tontin nurmikkoon.

Vaatekaapin paikkaa mittaamassa

 Oli hauskaa, ja talon tuleville asukeille hyva keino havainnollistaa missa mikakin on. Samalla paatettiin vahan fiksailla keittiosaarekkeen etaisyytta hellasta ja uunista ja perheen poika yritti kovasti laajentaa omaa huonettaan, huonolla menestyksella tosin. Huomattiin, mitka naapuriaidan osat vaatii nopeimman korjauksen ja jonkun kasvipeitteen, etta niita jaksaisi katsella ja mitka voi odottaa hetken. Istuttiin tontilla, nautittiin kahvit ja vietettiin kivaa kevatpaivaa. Aurinko muistutti taas kovuudellaan, varttia kauempaa ei tosiaankaan karsinyt olla auringossa ilman arskarasvaa. Innolla odotan jo Thaimaan reissua ja vahan lempeampaa auringonpaahdetta!

Ja se itseaiheutettu paansarky, siita on kiittaminen Perthin uutta cocktail-scenea St.Georges Terracella. Babeche ja Lafayette (ja monta muuta uutta baaria) ovat panostaneet palveluun, tunnelmaan ja laadukkaisiin drinkkeihin. Yli $20 on suolainen hinta drinkista, mutta eipa niita kolmea lasillista enempaa tarvinnut nauttia ja silti tuli hoiperreltua illan paatteeksi. Perjantaisin on kuulemma ruuhkaa, kun ymparilla olevien tornitalojen vaki tulee after works-drinkeille, mutta lauantaina alkuillasta sekaan mahtui hyvin. Jai tosi melbournemainen fiilis molemmista rafloista, ja samaa sanoi pari muutakin tyyppia meidan porukasta. 

2 kommenttia:

  1. Huoh... kohta 4kk takana takaisin Suomessa ja kaipuu Australiaan, ja hämmästyksekseni erityisesti Perthiin, alkaa oleen kova! Eikä sun blogin lukeminen sitä ainakaan helpota ;) Täällä on kylmää ja märkää, yök!

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!