perjantai 15. toukokuuta 2015

Viisauden poistoa

Pari kuukautta sitten mun toinen takaviisuri tulehtui, ja ei auttanut kuin raahautua hammaslääkäriin vaikka kammoan sitä varsin paljon. Hullua sinällään, sillä mulle ei ole oikomishoitoa lukuunottamatta koskaan edes tehty mitään, ei yhdenyhtä paikkausta tai hampana poistoa tai muuta kipua aiheuttavaa tai traumatisoivaa. Pelkään, ja sillä siisti. Olen vihdoin löytänyt Perthistä ihanan oman hammaslääkärin, joka ymmärtää tämän mun epäloogisen pelon ja prinsessamaisen käytöksen hammaskiven poiston aikana ja jaksaa ymmärtää. Lyhyt vilkaisu hampaaseen, antibioottiresepti käteen ja lähete suukirurgille. Oltiin lekurin kanssa varsin yksimielisiä siitä, että mitään poistotoimenpiteitä ei tulla onnistuneesti suorittamaan ilman varsin vahvaa rauhoitusta, eikä missään nimessä sen vastaanotolla siinä ja nyt.

Tapasin suukirurgin pari päivää myöhemmin ja päädyttiin muutamasta vaihtoehdosta siihen, että kaikki neljä viisaudenhammasta tulevat kerralla ulos, nukutuksessa. Maanantaina oli sitten tuo kammoksuttu hetki, ja marssin pieneen yksityissairaalaan päiväkirurgiseksi potilaaksi. Kiitos vakuutuksen koko lysti maksoi parisataa dollaria, ilman vakuutusta se olisi ollut arviolta $4000.

Kaikki meni ilmeisesti hyvin, mä heräilin suu turtana ja vain hieman pahoinvoivana heräämöstä ja pääsin siitä pian kotia kohti miehen valvonnassa. Leuka on ollut varsin turvonnut ja vaihtanut väriä terävän pinkistä mustanpuhuvaan tässä vajaan viikon aikana. Sairaslomaa tuli viikko, ja tänään on ensimmäinen päivä kun jaksaa tehdä muutakin kuin maata sohvalla tuijottaen Downton Abbeyn ekoja tuotantokausia. Jäätelönkulutus on ollut valtavaa ja jäätelöhullu koira on parkkeerannut pyllynsä aika pysyvästi sohvan eteen eikä kerjää sitten yhtään...

Vihdoin yli neljän vuoden aussi-asumisen jälkeen sain myös käsiini ibuprofeiinia 200 mg isommissa määrissä, hurraa! En ymmärrä vieläkään, mikä tämä aussien järjetön pelko ko. lääkkeen suhteen on, vai onko mun pieni suomalainen mieli vaan niin tehokkaasti aivopesty kotimaisen lääketeollisuuden burana-mainonnalla, etten osaa mieltää lyhytaikaisen , riittävällä annostuksella tapahtuvan käytön vaaroja. Sain siis reseptin 400 mg kolmesti päivässä-annostuksella, jonka olen omavaltaisesti nostanut isommaksi, kun ei se alkuperäinen annos vienyt edes pahinta terää kivusta pois.

Viikko vapaata tuli aika hyvään saumaan, mukava henkinen tauko töistä. Eilen aloimme suunnittelemaan myös häämatkaa, kesäkuun lopussa olisi tarkoitus suunnata Indonesiaan kymmeneksi päiväksi! Tänään ostetaan lennot ja ruvetaan sitten buukkailemaan majoituksia ja muuta.

8 kommenttia:

 1. Mun yläviisurit vedettiin pois Englannissa (samalla kerralla) ja yksi tulehtunut alaviisuri poistettiin kirurgisesti kun olin viimeksi täällä Saudeissa. Jännitin ja pelkäsin ihan hirvesti, mutta ei se sitten edes sattunut (varsinkin kun ennen puudutuspiikkiä laitettiin manikanmakuista pintapuudutusta!). Yöllä tuli kova kipu, kun en saanut kunnon lääkitystä. Nyt on Panacodit Suomesta, koska olisi tarkoitus jossain vaiheessa käydä se viimeinenkin poistamassa, vaikkei se vaivaakaan.

  Ja innola odottelen sitten Indonesian matkakertomusta!

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Olen selannut tätä sun blogia nyt jonkun verran.. Kivaa luettavaa!

  Minkä ikäisenä lähdit Australiaan? Oliko sulla rekisteröityneenä hoitaja yhtään työkokemusta Suomessa (toi nz nursing council vaatii sitä kahta vuotta) ja lähditkö heti valmistumisen jälkeen?

  Valmistun joulukuussa sairaanhoitajaksi myös ja olen ostanut lomalennot uuteen-seelantiin pariksi kuukaudeksi (lähtö pari päivää valmistumisen jälkeen) tajusin tänä kesänä että haluan sinne töihin :|
  D olen nyt töissä lähärinä Ruotsissa.

  Saitko siis rekistöröinnin ilman työkokemusta?

  Hmmmm.... Tahto on kova.. Onnistuisikohan tänä päivänä tuo wh viisumilla tuleminen ja sh hommien etsintä + rakkaus paikan päällä? Kiitos jos vastaat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on melkein samanlainen tilanne. Valmistun jouluna sairaanhoitajaks ja lähden saman tien valmistumisen jälkeen takasin ausseihin miehen perään. Wh viisumilla onnistuu kyllä sairaanhoitajan töiden tekeminen, mutta siitä minullakaan ei ole tietoa saako rekisteröintipaperit ilman työkokemusta. Menen sitten paikan päällä takaisin kouluun tai jotain, jos minua ei hoitsuksi rekisteröidä puuttuvan työkokemukseni takia. :D

   Poista
 3. Kiva lukea toisten Aussilan asukkien blogeja ja kokemuksia. Miulla viisurit poistettiin vajaa vuosi sitten ja oli kyllä kauhea kokemus. Ja maksoikin $3000!

  VastaaPoista
 4. Mihin sie oot hävinny? Hiljaiseloa ollu jo hirrrrmu kauan!

  VastaaPoista
 5. Hei mitä kuuluu!? Olisi kiva lukea kuulumisia :)

  VastaaPoista
 6. Ois mukava kuulla kuulumisia, t. Satunnainen lukija Suomesta :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!