torstai 22. elokuuta 2013

Home sweet home

Kotona on nyt oltu reilu viikko. Sinä aikana on ehditty kokea omakotitaloasumisen ihanuudet ja kurjuuksiakin. Kaikki on siis mainiosti, mitä nyt tiskikone päätti lurauttaa vedet lattialle ensimmäisellä käyttökerralla. Onneksi oli pelkät koneenpesuaineet sisällä, eikä likaisia astioita. 15 litraa tahmeaa vettä tuli mopattua lattialta, ja myöhemmin paljastui myös vioittunut putki tiskialtaassa. Taas ollaan ilman tiskikonetta, johan sitä kuukauden ehdin fiilistellä että kohta on! Uutta ei tule, ennenkuin joskus vuonna X kun tehdään keittiöremppa, tuohon vanhaan, rikkoutuneeseen putkeen ei uskalla enää liittää uutta.

Tilaa on. Fiilistelen keittiössä edelleen päivittäin tilaa, ja valoisuutta. Molempia riittää. Ikkunat on isot. Ja likaiset. Sunnuntaina niitä pesemään siis! Maalisävyt ovat harkinnassa ja kohta päästään toivottavasti maalaamaan. Huone kerrallaan, ilman suurta stressiä.

Mies aloitti jo pienimuotoisen pintarempan meidän kylppärissä ja jyrsii laattojen välistä tummuneet saumausaineet irti ja uudet tilalle, ja vaihdetaan sinne samalla hieman hmmhh.. modernimmat pyyhetelineet, vessapaperirullan pidikkeet jne. Edellisen sisustajan posliiniset, kermanväriset ja ruusukuvioidut telineet saavat siis lähteä... Sama urakka sitten siihen toiseen kylpyhuoneeseen ja yläkerran vessaan.

Pihaa on laitettu ja suunniteltu ja sieltä on jo karsittu vähän kamaa poiskin, että saadaan uutta tilalle. Suunnitelmissa olisi ainakin limepuu ja toinen mustikkapensas. Naapurin puolelta taittuu sen verran raskaan oloisesti mulperripuun oksia, että siitä taitaa irrota meillekin aika runsas sato. :)

Elossa siis ollaan. Netti ei toimi vielä kunnolla, ylläri.. palataan siis astialle, kunhan piuhat saadaan kytkettyä.

4 kommenttia:

 1. Mikä on mulperri? Kysyy tietämätön. :) Onnea uuteen kotiin! Toivottavasti tästä eteenpäin vain niitä ihanuuksia. Ja kun piuhat on kytketty, pics plz!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja, herkullinen ja kai aika kallis ostettuna. Mulberry se englanniksi on, kai. Tai siis mulberry toi on, ja kai se on mulperri suomeksi. Semmosia tummanpunasia ryppäitä, voi kuivata, hillota jne.

   Poista
 2. Hei saanko kysyä :) Mulla ois ehkä tulossa reissu Ausseihin. Joulu-tammikuussa pystyisin tekeen pidemmän, mutta koska oon nyt ihastunut haluaisin tehä jo esim syys tai lokakuussa reissun. Mutta onko viikko liian lyhyt aika?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikko on TOSI lyhyt aika. Matkoihin menee lähes vuorokausi nopeimmillaankin ja aikaeroa on minimissään se 5 h, itärannikolle 8h. Siinä ei jää paljoa aikaa itse perillä oloon, ainakaan ilman jet lagia. Itse en kolmea viikkoa lyhyempää Suomilomaa viitsi samasta syystä suunnitella, ei vaan ole järkeä ns. hinta-laatusuhteessa, ei noi lennot kuitenkaan ilmaisia ole.

   Poista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!