sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Yksin kotona

Paluu arkeen on koittanut. Ajoin miehen tanaan aamutuimaan ihan itte lentokentalle, ja sinne se jai kotimaan terminaalin eteen vilkuttelemaan. Yritin keksia positiivisia puolia tasta yksinolosta, mutta lista jai aika lyhyeksi:

1. Ei yhtakaan pahimmillaan viiden paivan krikettimaratonia telkkarista! Kaukosaadin on MUN ja telkasta tulee pelkkaa NFL:n playoff-hypetysta ja myohemmin kaikkia huonoja reality-sarjoja.. Masterchef, The Block, Biggest Loser.. ahhh.


2. Auto ja vihdoin jostain romukopasta kaivettu rohkeus ajaa sita autoa, yksin. Motaria lukuunottamatta. Onneksi navigaattorissa on kateva avoid freeways-toiminto. Huomenna siis leffaan vapaapaivan kunniaksi, yksin, autolla. Ja samalla tulee ehka sivusilmalla kierreltya alennusmyynteja viereisessa Carouselin ostokeskuksessa...Vahan J kylla takelteli antaessaan avainnippunsa mulle, kun siina on seka auton avaimet etta avain sen vanhempien talolle ja sita kautta jatkuva paasy uima-altaalle. Kiltisti se sitten otti mun elefanttikoristellut avaimet ja tuumasi elamansa muuttuneen aika tavalla viime vuosina. No shit!


3. Tahan taa sitten loppuikin. Nyt on itse listittava pihalla piilottelevat ja sisalle yrittavat torakat, red backit ja white tailit ja niiden vaarattomat kaverit, korjattava joulukoristeet, kasteltava rehut joka hemmetin paiva, pyorailtava toihin yksin ja kokattava yksin. Ja nukuttava yksin, vaikka helleaallon aikana en unikaveria kaivannutkaan. Aika paska lista kahdeksi viikoksi. Ja noita hamahakkeja riittaa pihalla talla hetkella ihan hirveasti! Ollaan (tai siis J on) myrkyttanyt viimesten viikkojen aikana kymmenia red backeja. Yhhhhhhhh!


Onneksi tassa on jotain kivojakin juttuja, duunin korruptioillallisia, valokuvauskurssia, kasityokerhoa ja korispeleja ja ihan vaan kavereitakin. 


Kuvituksena todella myohassa olevia kevaisia fiilistelykuvia jacaranda-puista ihanassa violetissa kukkaloistossaan tuosta meidan lahiymparistosta.


Kannattaa vahan katsoa, mihin parkkeeraa autonsa, tai se on taynna kukkia

8 kommenttia:

  1. Sataispa täälläkin violetteja kukkia rännän sijaan. :) Tuo on aina oma haasteensa kun joutuu/saa olla itsekseen kotona pidemmän aikaa. Meidän ekan seurusteluvuoden hollantilainen opiskeli Belgiassa ja oli aina sellaisia 3kk välejä kun ei nähty ollenkaan. Toisaalta kivaa, toisaalta ei. Kaksi viikkoa menee nopeasti, tsemppiä. :) Mä en kyllä noista torakoista selviäis itse...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei sais valittaa kun tama 2 viikkoa toita, 2 viikkoa vapaata on kuitenkin paras mahdollinen tyojarjestys talla hetkella. Ja onneksi tata kestaa vaan 3 kk nailla nakymin.

      Torakat, huohh. YRITIN lohduttautua, etta olohuoneessa astellut torakka oli ruskea torakka, eika niita saastasia mustia, kunnes muistin, etta ne ruskeat LENTAA. Tuli kiire tappaa se, ennenku lentaa kohti. Nyt vaan on se aika, etta ne pyrkii vakisin sisalle vaikka tekisi mita. Yak silti.

      Poista
  2. Ihania nuo puut, muistan rakastaneeni niitä Australiassa long ago <3 :)

    Red backs, hyi. En koskaan unohda kun sellasen sain olkapäälleni, hyi yök! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkapaalla, yokkkkk. Ma olin jo hieman edennyt tassa hamahakkikammossa ja oppinut mm. tunnistamaan red backin verkon jne, kunnes mulle esiteltiin white tail ja mita kivaa ne tekeekaan ja kuinka niiden puremakohdat markii vuosittain uudelleen. Ja sitten lohduteltiin, etta hey, no worries, taalla ei ole funnelwebeja! Lohduttavaa, not.

      Toivottavasti paaset taas kohta ihastelemaan jacarandoja ja muita Aussilan ihmeita <3

      Poista
  3. Upeita puita, voi että! Täällä on kuiva kausi, ja tuollaisia kukintoja saa odottaa aina huhtikuulle asti. Yksinolo on kurjaa, todella! R lähtee Etelä-Amerikkaan samana päivänä kun vanhempani palaavat Suomeen, onneksi vain viikoksi. Tsemppiä! Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, namakin kukkakuvat on otettu lokakuun lopussa muistaakseni.. nyt alkaa olla jo rutikuivaa ja pensaspalot riehuu jokapuolella. Ihanaa yhdessaoloaikaa teille koko perheelle!

      Poista
  4. Onneksi en araknofobikkona alkanut googlailla noita red backeja ja white taileja... Kuvailusi riittävät. Saat kaikki sympatiat ja tsempit! Torakat on myös ällöjä.

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!