maanantai 7. marraskuuta 2011

Asunnon hakua

Keskiviikosta alkaen olemme kolunneet Perthin vuokra-asuntomarkkinoita suurennuslasin kanssa. Onneksi on paikallinen mukana, silla ei tasta omin neuvoin olisi mitaan tullut. J tietaa kaikki aussien ihme kommervenkit ja kummallisuudet ja osaa lukea ilmoituksia rivien valista hippasen paremmin kuin mina. Alkuun oli hakusessa 2+1+1, eli paikallisittain kaksi makuuhuonetta, yksi vessa ja yksi autopaikka. Nuo on ne ausseille tarkeat luvut, asunnon neliomaarista, keittio/keittokomero-jutuista  tai muista ei selvia mitaan. Kaytannossa siis paperilla ja kuvissa tilavalta nayttava kahden makuuhuoneen asunto voi olla superpieni, ahdas luukku tai sitten valtava. Ja mita vaan silta valilta. Ja autoilijoiden maassa autopaikkojen maara on ratkaiseva myyntivaltti.

Aika pian kavi selvaksi, etta nailla kurkkupurkki-mitoitetuilla makuuhuoneilla ei tuu kaksi riittamaan. Kun asunto on "arvokkaampi", mita enemman huoneita siina on, niin ymmartaahan sen, etta rakennuttajilla on kiusaus tehda kolmen nelion kokosia koppeja kunnon huoneiden sijasta. Hakukriteereihin muuttui siis 3+1+1, ja alle $400 viikkovuokralla tulosten maara putosi varsin radikaalisti. Vahemman nayttoja ravattavana! Viime paivat olemme kiertaneet siis keskustaa 10 km sateella suuntaan jos toiseen ja molemmin puolin Swan-jokea, ja lauantaina loytyi yksi mainio yksilo. Hakupaperit on sisalla ja tuloksia odotellessa. Hirvea maara suosittelijoita, tyosoppareita ja takuita maksukyvysta piti liittaa mukaan, ja pari suosittelijaa jo infosi, etta soiteltu on.. Mukaan lahti lisaksi yksi "nain erinomaisia mallikansalaisia me ollaan"-henkinen cover letter.

Vastausta odotellessa jatkamme naytoissa kayntia, tanaan loytyi yksi toinen kiva. Harmi vaan, etta sen saman kivan kampan oli naytosta paatellen bongannut n. 30 muutakin ihmista, suurin osa taytteli hakupaperia jo naytossa kynat sauhuten... Kivojen ja asuinkelpoisten kamppien lisaksi olemme bonganneet monta pienta ja ahdasta, pari hometaloa ja muutaman muun hirvityksen. Kylla taa tasta!

1 kommentti:

  1. Moikka täältä Suomesta!
    Olen 27 vuotias mies ja opiskelen sairaanhoitajaksi. Olisin kysynyt että, oliko helppo päästä töihin sinne ausseihin. Onko siellä paljonkin suomalaisia, miltä tuntuu asua siellä? Olen aina miettinyt että haluaisin muutta ulkomaille asumaan, mutta töitäkin täytyisi tehdä :)

    Minun email on teroriihela@wippies.com

    kiitos jos jaksat vastata. (varmaan tulee paljonkin tällaisia kyselyitä)

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!