Sairaanhoitajaksi rekisteroinnista on Aussilassa tehty vuotuinen ruljanssi. Siina missa Suomessa paperit lahetetaan Valviraan kerran ja maksu maksetaan valmistumisen yhteydessa ja homma on hoidossa hamaan hautaan asti, taalla saa vuosittain todistella osaamistaan, jatkuvaa kehitystaan ja tyontekoaan ja tietty maksaa nasevan $160 vuosittain AHPRA:lle, sen ensimmaisen rekisterointimaksun lisaksi.
Aussit paattivat vuonna 2010 suuressa viisaudessaan vihdoin yhtenaistaa osavaltioiden ja territorioiden sh-rekisteroinnit ja laittaa kaikki saman puljun alle. Firmasta tehtiin itsenainen laitos, joka ei ole tulosvastuussa oikein kenellekaan. Tilat on hienot ja isot ja paperinpyorittajaa ja virkamiesta on vaikka kuinka, silla vaatiihan tama vuotuinen paperisota aikamoisen armeijan onnistuakseen. Vuosittaisessa rekisteroinnissa katsotaan olevan se etu, etta siivotaan ei-aktiiviset sairaanhoitajat pois listoilta. Lisamaksua vastaan he voivat sitten rekisteroitya uudelleen palatessaan sapattivuodelta, mammalomalta tai kakkosuraltaan takaisin hoitajamaailmaan. Ja todistella jatkuvaa ammatillista kehittymistaan 20 tunnin edesta.
Ei siina mitaan, hieno ajatus pitaa rekisteri ajantasalla, turhaa Valviran rekisterissakaan roikkuu ammattinsa kymmenen vuotta sitten vaihtaneita hoitsuja jne, mutta tassa haisee nyt vain ja ainoastaan rahastuksen maku. Jos mitaan tulosvastuuta ei ole, ja puljun toiminta rahoitetaan rekisterointituloilla, niin mikas siina menojen kasvaessa on vain nostaa rekisterointimaksuja, vuosi kerrallaan. Ei paljoa lammita, etta tuon $160 saa laittaa verovahennyksiin. Myohaisesta asian hoitamisesta saa tietty myohastymismaksun viela lisaksi, ja jos menee paivankin yli erapaivan, joutuu rekisterointia hakemaan uudelleen, alusta lahtien. Meillakin muutama hoitaja makseli noita maksuja vikana mahdollisena paivana, taas sita aussilaista aikaansaamattomuutta parhaimmillaan.. no worries ja silleen.
Duunin opetushoitaja onneksi pitaa tarkkaa tilastoa koulutuksista, ja osallistumalla aamuisiin 30 minuutin tietoiskuihin ja laakefirmojen esittelyihin on tuo vuotuinen 20 tunnin "jatkuva ammatillinen kehittyminen" hoidossa. Ja lisaksi saa pari kurssipaivaa/vuosi kayttoon. Ma buukkasin itselleni lokakuulle infektiokurssin, ja sitten tuo syksyinen kahden paivan elvytyskurssi hoitaa loput koulutustarpeesta, sikalimikali joudun taman pistokokeen osaksi, etta onko vuodessa kehitytty tarpeeksi vai ei ja riittavan monta allekirjoitusta osallistumislapuissa.. :O
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihanaa kun kommentoit, kiitos!